NU

Titel

Artiest

Nu on air

Oud is Goud

15:00 16:00

Aankomende show

Middle of the Road

16:00 17:00


AT THE CLUB

Radio KL85 als radiolab
 Omdat het antwoord op de vraag, kan het duopolie van de huidige radiozenders doorbroken worden, niet éénduidig is, wil Radio KL85 zich profileren als radiolab! Waarom hadden de zeezenders een miljoenenpubliek? Uiteraard omdat ze dat brachten die de staatsradio’s niet brachten: muziek die goed in de markt lag, nieuws, informatie, maar ook “verbinding”, deze zenders brachten luisteraars samen van Groot-Brittannië, Nederland, Duitsland, België en Frankrijk.

Door hun krachtige AM zenders
was het luisterbereik immers honderden km ver, zeker in de avonduren. Daar wil het KL85 radiolab ook voor staan: goede muziek, nieuws, informatie en het verbinden van de luisteraars (“from a point in West Flanders to the rest of the World!”).

KL85 is actueel het enige radiostation
… in Vlaanderen met een DUAL FORMAT, overdag richten we ons op die generatie die de zeezenders nog hebben meegemaakt, de 60+ers. Tijdens de avonduren richten we ons op een meer thematisch en internationaal publiek (vooral 50+) en bieden we de KL85 luisteraars verschillende exclusieve avonden aan zoals Jazz en Blues, Rock.

Met “At the Club”
…hebben we een buitenbeentje, we bieden jonge dj’s een platform aan die hun luisteraars naar de beste festivalweides voert. Maar ondanks de noeste arbeid, blijft het luisterpubliek, wel gestaag groeiende, veel te marginaal om betekenis te hebben.

De luisteraars naar KL85 halen
 We moeten dus, met al onze goede intenties, onze doelgroepen (60+ en 50+) nog weten te bereiken. Krachtige AM zenders zijn niet meer van deze tijd, radiostreams zijn dat wel, het is niet voor niets een World Wide Web!