Jenny Baynton van lichtschip naar zendschip

Radio Waddenzee werd pas een èchte zeezender toen er in 2007 vanaf de Jenny Baynton, het Engelse lichtschip LV8, werd uitgezonden. In 2007 kwam er immers naast een flinke mast ook een zender aan boord waardoor rechtstreeks uitzenden vanaf het schip mogelijk werd gemaakt.
Aan boord staat een heuse kopie van de zender die ooit op de mv Mi Amigo stond.
Vanaf 2007 werd het trouwens een beetje een traditie dat Radio Waddenzee elk jaar tijdens de zomer buitengaats ging met de Jenny Baynton om voor enkele dagen, weken, voor anker te gaan in de Waddenzee om van daaruit live radio te verzorgen zoals destijds de zeezenders vanaf de Noordzee.

Het is op de Jenny Baynton dat mijn bed staat.Met hulp van Peter Chicago Bob Noakes Alan Beech Sietse Brouwer bouwden we een werkend zendschip.
Gino De Simpelaere was onze mast klimmer.Bij nacht was Seagull op antenne.Honderden mensen kwamen op bezoek zelfs veel zeezender Dj’s.
Ooit hadden we 10000 watt aan power.
Frequenties 1602 1395 747 Khz
Er is ook nog een land zend station.

De Middagboot met Walter

Een programma wat al jaren meedraait in de radiowereld van de zeezenders is de Middagboot. Het ontstaan ervan, verbeter mij als ik verkeerd ben, zal geweest zijn met de start van Radio Waddenzee ergens rond 2006-2007. Radio Waddenzee heeft ook een hele geschiedenis achter zich. Het is Sietse Brouwer die toen het initiatief nam om een “Radio Caroline Nederland” te starten. Nu door tegenwerkingen kwam dit niet van de grond en kwam er een lichtschip in de plaats. De Jenny Baynton, naast de gebruikelijke zendmasten kwam het idee om voor Harlingen te gaan uitzenden vanaf een schip. Dit zou de Jenny Baynton worden. Het voormalige lichtschip werd omgebouwd tot een zendschip van waaruit radio-uitzendingen zouden worden verzorgd onder de naam Radio Waddenzee. Gezien als een trekpleister voor de regio Harlingen in de vakantieperiode.

Walter Galle, de enige Vlaming waar Nederlanders naar luisteren

De persoon die mede verantwoordelijk was voor de zenders aan boord was-is Walter Galle. Die zender trouwens die gezien wordt als een kopie van de mv Mi Amigo is een realisatie van Walter. Door de Waddenzee jaren heen was Walter de zendtechnicus bij de 1602 op de Jenny Baynton. Het is Walter die er zorg voor draagt dat de Waddenzee weer live was vanaf het aloude Jenny Baynton. Zoveel werk vraagt ook wel wat ontspanning en ja, Walter bezeten van zenders maar heeft  altijd wel piratenbloed in de aderen gehad presenteerde wellicht vanaf deze Jenny Baynton zijn eerste Middagboot. Een Middagboot die je elke vrijdag via Radio Waddenzee 1602 kon beluisteren van 16-18u. Na het verdwijnen van Radio Waddenzee kwam er ook een einde aan de Middagboot. De Middagboot kwam een tijdje terug via RADIO 19 tot eind 2013. Af en toe kwam de Middagboot met Walter terug bij de Mi Amigo 40 evenementen. Sedert korte tijd is de Middagboot weer helemaal terug dit dankzij KL85. Nu zelfs met zendtijduitbreiding. De Middagboot is er niet enkel op vrijdag maar nu ook op zaterdag van 16-18u bij KL85.

De verlossende niertransplantatie

Walter, die al jaren sukkelde met een niet goed functionerende nier kreeg dan toch onlangs het goeie verlossende nieuws dat er eindelijk een donor was gevonden. De niertransplantatie is met succes uitgevoerd. Dit betekent dat Walter alweer wat uit de boot ligt met zijn Middagboot. Maar zijn vroegere collega’s van Radio Waddenzee zijn hem niet vergeten en varen voor de maand juli de Middagboot uit dit samen met enkele KL85 medewerkers.

De Middagboot in de maand juli

Ook in de maand juli is er telkens op vrijdag en zaterdag een Middagboot die uitvaart.

Dit telkens met een andere kapitein.

Dit zijn de kapiteins voor de maand juli

Vrijdag 3 juli: JAN BERG

Zaterdag 4 juli: EDWARD KLEIN

Vrijdag 10 juli: HERRY KUIPER

Zaterdag 11 juli: MENNO DEKKER

Vrijdag 17 juli: GERHARD KLAASEN

Zaterdag 18 juli: WIM BRIK

Vrijdag 24 juli: MARCEL RODENBURG

Zaterdag 25 juli: AD VLAMINCK

Vrijdag 31 juli: SIETSE BROUWER.

We wensen Walter vanaf het zendschip de KL85 alvast een voorspoedig herstel en tot snel weer op de Middagboot!