KL85

Vanaf 1 april online. Hoe luisteren naar KL85?

Door de jaren heen zijn er mensen geweest… het klinkt als het begin van de legendarische Rob Out speech bij het einde van Radio Veronica op 31 augustus 1974. Die legendarische woorden staan voor het begin van een nieuw alternatief radiostation KL85.

Vanaf woensdag 1 april start KL85 als online radiostation met testuitzendingen. We zenden uit vanuit zuid-West-Vlaanderen. KL85 kan je beluisteren via de website en diverse platformen die internetradio’s aanbieden.

Een programmering voor de testuitzendingen is een beetje moeilijk omdat het zo onvoorspelbaar allemaal is hoe het allemaal technisch gaat lopen. Daarom is de draad van ’testuitzendingen’ alles kan en niks hoeft. Vanaf het Paasweekend lichten we wel het anker en varen we het zeegat uit met KL85 richting een totaal nieuw avontuur met radio als centrale pijler.

Maar een resem aan gekende radioprogramma’s en aan radiopresentators komen bij KL85 voorbij tijdens deze testuitzendingen zoals: Edward Klein, Ad Vlaminck, Walter (jaja onze Walter!), Eddy Delaere, Wim de Groot, Jan Berg met ook heel wat historische programma’s waaronder Buitengaats met Marc Jacobs, verder ook heel wat Amerikaanse radioprogramma’s. Als je luistert hoor je ze wel voorbijkomen. Het is niet zo relevant om nu een testprogrammatie door te geven. Maar de programmatie van het Paasweekend krijg je natuurlijk wel. Eerst even testen of het allemaal we lukt. Alvast veel luisterplezier met KL85!

KL85 wil ook het station zijn van Mi Amigo 40. KL85 zal dan ook alle Mi Amigo 40-events volop steunen. Zoals nu in augustus het “Gemini 40” event. Ook reeds tijdens deze testuitzendingen kan je regelmatig een “Gemini 40” programma beluisteren in een presentatie van Edward Klein.

April is altijd een speciale radiomaand geweest en niet alleen april maar ook specifiek het Paasweekend. Pasen is voor velen de verrijzenis van Christus maar ook voor velen is Pasen de verrijzenis van een nieuw vernieuwend radiotijdperk. Pasen 1964 de start van Radio Caroline.  4 Jaar eerder in 1960 startte voor de Nederlandse kust reeds een Nederlandstalig radiostation vanaf de Borkum Riff een even legendarisch radiostation Radio Veronica. De èchte zeezenders startten wel met de opkomst van de Engelse zeezenders..Radio London, Radio Caroline, lagen aan de basis van het nieuwe format en de populariteit van de zeezenders en ja ook Radio Veronica paste zich daar aan.

Hoe kan je luisteren naar KL85?

Via de website www.KL85.net

Via de website www.MiAmigo40.be

Via diverse internetplatformen voor uw internetradio.

Voor Android op uw smartphone kan je deze app downloaden

Op Apple (en ook op Android) speelt de website player, er is geen nood om QuickTime te gebruiken.

Voor al uw vragen en alle andere zaken mail naar info@KL85.net 

KL85 RADIO for RADIO LOVERS

Laat weten wat je ervan denkt. KL85 is er voor U! Veel luisterplezier!

app KL85