Radio..anno 2020 lijkt dit meer dan ooit op een soort Pompei.

Er was ook een soort Vesuvius nodig om deze vorm van radio, zeezenders en vrije lokale radio, de kop in te drukken. Maar net zoals Pompei werd begraven onder een enorme laag lappini werd ook getracht die radio ook onder een vorm van anti-zeezenderwetjes lappini te bedelven.  Maar net zoals bij Pompei werd ook de geschiedenis van deze radio, met name de zeezenders  terug opgegraven en volledig ten dele herstelt. De zeezenders en de vrije radio kent een nieuwe start…mede ook dankzij de nieuwe technologische ontwikkelingen. Neem je het internet weg dan mag je er van uit gaan dat een heel stuk van die radio samen met haar geschiedenis terug zal verdwijnen…voorgoed naar de bodem van de Noordzee.

Geschiedenis, herinneringen aan zovele jaren leuke radiojaren. Maar waar zijn die leuke radiojaren gebleven? Die zijn ingeruild voor pure bussiness radio. Leuk is al ver weg te zoeken..de creativiteit? Passie? Radio? Niks meer van dit alles is terug te vinden in de hedendaagse radio. Al is dit natuurlijk ook niet waar. De radio is anders geworden. Ook wordt er anders naar de radio geluisterd. Vele andere zaken weer mede door deze nieuwe technologische ontwikkelingen hebben de radio verdrongen. Is de radio in crisis?…Of is deze crisis veroorzaakt door dat er met die radio verkeerd wordt omgegaan?

KL85 een radiovirus

KL85 daarentegen wil op de symbolische grondvesten van Pompei verder bouwen aan radio. Elke medewerker is bezeten van het radiovirus. Elk van die virussen wordt in ons radio laboratorium  onderzocht op de leefbaarheid daarvan en of dit virus positieve schade zou kunnen berokkenen. Testen daarvan  worden dagelijks uitgevoerd op KL85.

KL85…een weekend lang terug naar de Noordzee…

Mi Amigo 40 is een organisatie waaruit KL85 is gevloeid. Mi Amigo de zeezender die na 31 augustus 1974 elke BOB’er en Nederlandse marechaussee met verstomming sloeg. Hoe ze op fijne wijze het Verdrag van Straatsburg wisten te omzeilen maar hoe ook op privè vlak elk van die medewerkers een prijs hebben moeten betalen. Maar alles voor de lusiteraar! Toch?!

Mi Amigo, gestart op 1 januari 1974 werd voor de komende 4 jaar het meest beluisterde station in de Benelux. Gehaat en geliefd…door velen maar steeds weer Mi Amigo.

2014 “Mi Amigo 40” 2019 “Mi Amigo 45”.  Merkwaardig dat dit stukje radiogeschiedenis blijft verder leven. Het station werd dan ook gedragen door radio iconen die zijn voorgaande niet kent zoals een Marc Jacobs, Stan Haag, Maurice Bokkenbroek, Peter van Dam, Joop Verhoof, Bart van Leeuwen, Rob Hudson, Frank van der Mast en nog vele anderen maakten van het station Radio Mi Amigo mèèr dan zomaar een radiostation. Het gevoel van…Mi Amigo..mijn vriend.

2020 Precies 6 jaar na datum van Oostende voor Anker vanaf de Artemis met Amigo 40 en precies een jaar na de Havenfeesten te Blankenberge Mi Amigo 45 vanaf de Castor is er nu de “Mi Amigo Special”. Geen grote festiviteiten of vanaf een of ander zendschip. Nee ook hier heeft Corona zijn stempel gedrukt.

KL85 is het productiestation van Mi Amigo 40. Via KL85 willen we Mi Amigo 40 in haar evenementen ten volle ondersteunen. Daarom deze “Mi Amigo Special” met programma’s vanaf de Artemis in 2014 en vanaf de Castor in 2019 en ook programma’s van de huidige crew van KL85 rond Mi Amigo 40. Interviews, gastprogramma’s, originele programma’s een hele brok radio herinneringen komen dit Sinksenweekend samen in een radio vol herinneringen en ook aandacht voor de toekomst. KL85 Sinksenradio past, present and future.

We willen bij deze elke medewerker van Mi Amigo 40, alle dj’s die aan deze evenementen hebben meegewerkt hartelijk danken voor deze bijzondere radiodagen.

Iemand die we hier voornamelijk willen bedanken is onze Noël Cordier. Dankzij Noël werd Mi Amigo 40 mogelijk vanaf de Artemis en Mi Amigo 45  vanaf de Castor.

app KL85

KL85 staat nooit stil…de radio staat op uitbarsten…en verrijst er een Radio Pompei aan de horizon…

Vanaf vrijdag 29 mei 00u tot maandag 1 juni om 18u wordt KL85 weer even de  “zeezender” Mi Amigo. Was jij toen èèn van die talrijke luisteraars dan zal je zich best terugvinden in deze “Mi Amigo Special”.

Vanuit de zuid-West Vlaamse Leiestreek worden de programma’s around the world gestuurd.

Te beluisteren via www.KL85.net maar ook via diverse internetplatformen, smartphone. Gewoon via de moderne technologische wegen.

Naast de programma’s die toen vanaf de Artemis in 2014 en vanaf de Castor in 2019 werden uitgezonden, komen er ook heel wat programma’s vanaf de mv Mi Amigo.

Maar er zijn ook recente interviews. Elke dag in het programma Kleinbeeld met Edward Klein is er een gesprek met een Mi Amigo dj.

Zo is er op vrijdag 29 mei een gesprek met Marc Jacobs, zaterdag 30 mei is dat Bert Bennett, zondag 31 mei Ton Schipper en last but not least op maandag 1 juni komt Norbert aan het woord.

Telkens tussen 14 en 15u in het programma Kleinbeeld. De volledige “Mi Amigo Special” vind je hieronder terug.

Reacties kan je sturen naar info@KL85.net of naar èèn van de KL85 medewerkers.

Je kan natuurlijk alles volgen via de FB pagina van KL85.