Jazz and Blues Tour bij KL85

Woensdagavond dan is het tijd voor Joost van Steen met de "JAZZ & BLUES TOUR".

Helaas is op woensdag 15 november 2023 voorlopig een einde gekomen aan deze mooie Jazz & Blues Tour. Door gezondheidsproblemen is Joost genoodzaakt om er voorlopig mee te stoppen. Maar tot eind dit jaar blijft het programma 'Jazz & Blues Tour' gehandhaafd op woensdag van 21 tot 23u en op maandag (zondagnacht) van 2 tot 4u. Dan zenden we uit het archief nog de Jazz & Blues Tour uit. We wensen alvast Joost het allerbeste toe!

Hieronder het bericht uit van Studio Alphen uit Alphen aan de Rijn,  waar Joost woonachtig is en van daar ook zijn programma uitzond:

"Programmamaker Joost van Steen stopt voorlopig met het maken van de Jazz & Blues Tour. De eerste aflevering was op 5 september 2001, in totaal maakte hij 956 afleveringen. De laatste uitzending was er op woensdag 15 november.

Van Steen stopt met het maken van het programma vanwege zijn gezondheid. Daarmee komt er een einde aan een glorieus tijdperk. De Jazz & Blues Tour is een van de pareltjes van de omroep.

Bijna 20 jaar lang draaide Joost voor een grote groep fans in binnen- en buitenland de lekkerste blues en jazz. Van over de hele wereld kreeg hij muziek toegestuurd om te draaien in zijn uitzendingen. De radio-presentator kondigde de nummers aan op unieke wijze met alle informatie die erbij hoort." bericht van de omroep Studio Alphen.

Jazz & Blues Tour wordt geproduceerd en gepresenteerd door Joost van Steen en is sinds juni 2021 elke week op woensdag van 21:00-23:00uur te horen bij KL85.

In deze twee uur altijd de vaste items zoals 'Oldies Time', 'The Dutch Blues Corner' met aandacht voor Nederlandse bluesbands en 'The Jazz Masters' waar de groten uit de lange jazz- en blues geschiedenis langskomen. Aandacht is er ook vanuit het buitenland voor het programma aangezien vele onafhankelijke artiesten graag hun (soms verrassende) jazz- of bluesmuziek via dit programma onder de aandacht willen brengen.

Meer informatie over het programma is ook te vinden op de ondersteunende website www.jazzbluestour.nl waar elke week ook de playlist gepubliceerd wordt.

Jazz & Blues Tour is produced and hosted by Joost van Steen en is aired since June 2021 every week on wednesday beween 9-11PM (local time) on KL85.
In these two hours always the regular items such as "Oldies Time", "The Dutch Blues Corner" (with special attention for Dutch Bluesbands) and "The Jazz Masters" in which the great musicians out of the long Jazz and Blues history are presented. There is also much attention from abroad for the program because lot of "Indie"-artists and musicians would appreciate airingtime for their (sometimes surprinsing) productions.

More info about the program can also be found on the supporting website at www.jazzbluestour.nl where also the weekly playlist is published.