Overzicht programma specials in augustus bij KL85

Augustus een maand vol van radio, zeezenders en festivals op KL85. Wie KL85 zegt is dat iets met vliegtuigen? Ja, in Vlaanderen gaan ze hier niet direct de link met een radio leggen. In Amerika zouden ze denken een radiostation, of tv station aan de oostkust ergens? Hier als de naam Mi Amigo, Northsea of andere link met een zeezender niet inzit weten ze het niet meer. Bij de naam CLASSIC 21 gaan ze denken aan een klassieke radiozender à la Klara. Nu hoe je er nu ook over denkt KL85 (KEE EL EIGHTY FIVE) is een nederlandstalig radiostation dat opereert vanuit zuid West Vlaanderen. Wat wil het bereiken…wel het feit dat jij dit leest is al èèn iets. Luisteren naar KL85 is al een tweede, in de toekomst wil KL85 verder evolueren naar een station met heel veel info uit de regio maar ook met heel veel muziek wat alle kanten uit kan. Denk maar aan het metalprogramma RockTrax. In Vlaanderen is KL85 het enige station wat een metal programma brengt! Het loopt dan wel ism VechtdalFM het wordt dan ook hier uitgezonden en er is ruimte voor de streekgebonden metal hardrock info rond optredens en/of festivals. Daarnaast denk dan ook maar aan een programma @ The Club, een speciaal programma voor de local dj’s die via KL85 hun house en techno kwailiteiten brengen via dit speciaal programma elke vrijdag en zaterdag. KL85 brengt heel veel zeezenders maar is totaal geen zeezender. Alleen dit vergeet nooit uw roots. KL85  is uiteindelijk een product geworden ooit wel eens ontbronnen door zeezenders…daarna via Radio Gemini nog later via KFM en nog later via Radio 19 die dan in 2014 volledig werd ontplooit met Mi Amigo 40. Verder werd na de samenwerking met MusicaFM gedacht aan een station wat Mi Amigo 40 volledig zou gaan ondersteunen en promoten. Ondertussen heeft Corona daar anders over beslist en wil KL85 nu ook verdergaan als een volwaardig webradiostation.

Interesse om aan KL85 mee te werken?

Stuur ons een mailtje naar info@KL85.net
 KL85 is een product van de vzw Nordica en dit ism Mi Amigo 40.
Augustus is een speciale radiomaand en KL85 wil die in ere houden. Hier een overzicht van de KL85 Specials in deze resterende dagen van augustus!

vrijdag 14 augustus

De Middagboot met Serge van Gisteren. Alweer een uniek programma bij KL85. Deze speciale Middagboot werd al eens uitgezonden via StadsRadio Vlaanderen op vrijdag 3 augustus, maar het programma is eigenlijk voor vrijdag 14 augustus bedoeld. Serge maakt er alweer een rijk interessant radioprogramma van met daarbij veel aandacht voor Walter, de Waddenzee en de Engelse zeezenders. Vrijdag van 16-18u.

zaterdag 15 augustus

De Middagboot met Erwin en Fiona van Waterland Radio.

Waterland Radio verzorgt al meer dan 60 jaar entertainment voor patiënten in het Dijklander Ziekenhuis. Hart van de programmering zijn de twee verzoekplatenprogramma’s die wekelijks op dinsdag en donderdag worden uitgezonden. Daarnaast zijn er programma’s met algemene informatie, specifieke muziekgenres en speciaal gericht op jongeren. Alle programma’s worden live uitgezonden en zo nodig herhaald. Erwin is de drijvende kracht achter Waterland Radio en enkele jaren terug waren ze ook bij het OFFSHORE FM evenement aanwezig en maakten ze ook een programma. Bij deze nemen zij dan ook even het roer over van Walter zijne Middagboot van 16-18u.

Vrijdag 21 augustus

Opnieuw een bijzondere vrijdagse Middagboot. Nu met een Engelse kapitein met name Paul Dennis. Offshore Radio kent geen grenzen. Paul was er ook bij met LondonFM. Nu vrijdag terug op de boot maar nu op de Middagboot van 16-18u.

Vrijdag 28 augustus

Dit wordt de laatste Middagboot voor deze maand en is tevens de laatste in een hele reeks met diverse kapiteins die deze Middagboot elke vrijdag en zaterdag op de muzikale golven hebben gevaren. Bij deze aan iedereen hartelijk dank voor deze fantastische medewerking. De laatste die de deur van deze Middagboot mag toedoen is Edward Klein. Edward startte al bij de aanvang van deze speciale Middagboten met enkele vervangprogramma’s en dus mag hij als laatste de boot nog eens op om rond de Waddeneilanden rond te varen. Om 18u wordt het roer dan terug in handen gegeven van kapitein Walter die vrijdag op 3 september ermee buitengaats zal gaan. Vrijdag dus van 16-18u de laatste speciale Middagboot.

zondag 16 augustus

De Nacht van de Amerikaanse Radio 00-06u
Bij de mederwerkers van het eerste uur bij Radio Gemini was en is de interesse in de Amerikaanse radio er altijd heel nadrukkelijk aanwezig geweest. Toen ook kwam het idee waarom eens iets niet rond die Amerikaanse radio gaan uitzenden. Dielis Bergen…sloot zich enkele weken op en verdiepte zich in de Amerikaanse radio. Het resultaat een 6 uur durende documentaire-lees ook wel document- van deze bijzondere vorm van radio die je enkel in de USA  terug kan vinden. Nu wel bij KL85 met deze Nacht van de Amerikaanse Radio.
Deze unieke “Nacht van de Amerikaanse Radio” is een radioprogramma van Dielis Bergen anno 15 augustus 1980!
Het programma behandelt een overzicht met veel heel veel Amerikaanse radio.
Leuk om dit na al die jaren nog eens terug te horen. Horen hoe toen en hoe klinkt het nu?
Je hoort het allemaal van middernacht tot 06u in vervanging van de zeezendernacht.

zondag 16 augustus

Op 16 augustus 1977 overleed Elvis Presley
Nog even terug naar Elvis Presley met een Special van 13-18u
5 uur Elvis zijn muziek en zijn leven
Deze Elvis Special is een productie van Blues Notes in een presentatie van Kanakaris Nico, waarvoor hartelijk dank!

zondag 30 augustus

van 16-18u krijgen we nog een leuke radiostem op de radio…Mandy Marton neemt op zondag 30 augustus plaats achter de KL85 microfoon en dit van 16-18u. Een special offshore programma the day before the music died en de dag voor haar verjaardag de 31ste augustus.

maandag 31 augustus

een zwarte dag in de radiogeschiedenis. Een terugblik op de zeezenders. Verdere info volgt