Blue Notes Special vanavond met Michel Bisceglia

Michel Bisceglia vormde meer dan 20 jaar geleden zijn eigen jazz trio, waarmee hij nog steeds in de originele bezetting speelt. Hun album ‘singularity’ werd internationaal geprezen; en werd in 2014 opgenomen in de lijst met 50 beste albums van het befaamde Amerikaanse magazine JazzTimes. In de zomer van 2015 speelde het trio nog op Gent Jazz, in het najaar van 2015 gaan ze op tournee met een filmconcert rond de film Blue Bird van Gust Van den Berghe. In 2017 tekende Michel Bisceglia een distributie deal met Sony Select voor de verdeling van heel zijn repertoire in China.

Verder werkte Michel Bisceglia ook samen met gerenommeerde jazzmuzikanten uit binnen- en buitenland, o.a. Dewey RedmanRandy BreckerBob MintzerToots Thielemans,… Een samenwerking met Buscemi in 2007 resulteerde in het album Jazz Works, waarvan enkele tracks werden opgenomen op een Blue Note compilatie.

Michel Bisceglia werkte al mee aan de soundtracks van meerdere langspeelfilms. Als arrangeur, orkestrator en dirigent werkte hij o.a. aan de films Le FidèleCafardBoy 7 en Terug Naar Morgen. Als componist werkte hij aan de soundtracks van o.a. Blue Bird, Au Nom du FilsBlue Silence en Marina. Voor deze film won hij in 2014 op het filmfestival van Gent een World Soundtrack Award. Het nummer Paisellu Miu van het Michel Bisceglia Trio werd gebruikt in de Amerikaanse televisieserie Ray Donovan van de Amerikaanse betaaltelevisiezender Showtime.

De voorbije jaren was Michel Bisceglia het muzikale brein achter het succesvolle project ‘Viktor Lazlo sings Billie Holiday’: dit resulteerde in bijna 200 internationale concerten. Michel Bisceglia was ook arrangeur voor de muziek in de 52 afleveringen van de tekenfilmserie Symfollies. Het succes van deze serie resulteerde ook in internationale concerten die gedirigeerd werden door Michel Bisceglia. In 2014 was hij de componist en musical director voor de openingsceremonie van de Special Olympics European Summer Games 2014 in Antwerpen. Michel Bisceglia creëerde ook een arrangement voor de slotceremonie van de Olympische Winterspelen 2014 in Sotsji. Recent deed metal band Channel Zero een beroep op Michel Bisceglia als producer en arrangeur voor een nieuw en gewaagd unplugged album dat in het najaar van 2015 verschijnt. Als musical director werkte Michel Bisceglia verder nog samen met een lange lijst van muzikanten: Rocco GranataOzark HenryBrian Molko (Placebo), Melanie De BiasioJasper SteverlinckMauro PawlowskiBent Van LooyJoost Zweegers (Novastar), Sarah BettensRuben Block (Triggerfinger),… In 2018 arrangeerde en speelde Michel de filmmuziek van Tim Burton ter gelegenheid van de expo, “The World of Tim Burton”, die liep in C-Mine Genk. Tim Burton was zelf aanwezig op deze voorstelling en zeer enthousiast over de uitvoering. (bron: Wikipedia)

BLUE NOTES SPECIAL op dinsdagavond

De avonden bij KL85 worden telkens gevuld met merkwaardige programma’s. Zo op maandag, dinsdag en woensdag de nadruk op de JAZZ,  op donderdag is er ROCKTRAX op vrijdag TECHNO en HOUSE en zaterdag BLUES.

Op dinsdagavond brengt Nico Kanakaris op KL85 een BLUE NOTES SPECIAL. In dit programma is er telkens een Jazz-muzikant te gast.

Het programma loopt elke dinsdag van 21-23u en elke laatste dinsdag van de maand is er een extra lange BLUE NOTES SPECIAL van 21-24u. Lekker genieten dus met een sigaar en een glas whiskey. Blue Notes Special  elke dinsdagavond bij KL85. Naast de normale BLUE NOTES op maandagavond  van 21-23u is er nog meer jazz op woensdagavond met de JAZZ & BLUES TOUR presentatie, producite Joost van Steen.

Met deze uitbreiding van de JAZZ op KL85 willen we ook de jazz liefhebber daarmee tegemoet komen naar de vraag naar meer Jazz gerichte programma’s.