60 jaar TINEKE

Ook bij KL85 gaat die 60 jaar Tineke niet zomaar aan ons voorbij.

Van maandag 28 september tot en met vrijdag 3 oktober brengen we bij KL85 elke dag tussen 11 en 12u een historisch radioprogramma met Tineke terug met “Koffietijd” bij de zeezender Radio Veronica. Hieronder een overzicht van deze programma’s:

Maandag 30 juli 1964

Dinsdag  21 oktober 1972

Woensdag 18 juni 1973

Donderdag 29 juni 1974

Vrijdag 31 augustus 1974

Christina Hendrika de Nooij zeg je? Nog nooit van gehoord? Dan heb je het lekker mis. Als we de naam Tineke daaraan toevoegen dan gaat de scheepsbel wel luiden denken we dan. Deze maand 60 jaar Tineke. Een van de eerste vrouwelijke disc jockey’s die reeds vanaf 1960 bij Radio Veronica, de zeezender, belandde en daar bleef tot de laatste snik op 31 augustus 1974. Na die 31 augustus 1974 stapt ze de openbare omroep binnen waar ze een tijdlang programma’s presenteert zoals de “NOS Top 30”. Toen Veronica in het publieke bestel kwam in 1976 keerde ze er terug. Maar het hoofdaandeel, haar bekendheid haalde ze bij de zeezender Radio Veronica waar ze hèèl populair werd met haar dagelijks “Koffietijd” programma van 10 tot 11u.

Tineke heeft een hele geschiedenis vol van media maar ook van andere activiteiten achter zich. Maar zelfs op haar bijna tachtigste verjaardag blijft ze niet stilzitten. Er komt gèèn boek over haar leven maar een podcast vol gesproken herinneringen.

Een overzicht van Tinekes medialeven en haar toekomstplannen die kan je HIER lezen bij onze radiovrienden van Mediapages.nl en het artikel bij MAX waar Tineke nog media-actief is.

Tineke de Nooij zit zestig jaar in het vak. Haar werk is haar houvast. Dus de eerste vrouwelijke dj van Nederland denkt niet aan stoppen. „Radio maken houdt me overeind. Laat me ook maar voor de microfoon mijn laatste adem uitblazen.”

fotocredits: MAX-Mediapages.nl